6 неща вкъщи, които ви излагат пред гостите

NetNews

Преди още да сме изброили тези неща, искаме да подчертаем, че по никакъв начин не искаме да критикуваме апартаментите на нашите мили баби и дядовци. Те винаги са свързани с комфорта на детството и много радостни моменти.

Фразата "бабешки интериор" обаче е станала нарицателно за старомодните тенденции при обзавеждането. Обикновено така наричаме неща, които вече нямат място в дома ни, защото не са актуални. В следващите редове ще изброим точно онези вещи, от които е добре да се отървете, освен, ако не искате жилището ви да изглежда, като застинало в миналото.

Закачени килими по стената

Килимът преди изпълняваше много важни функции в интериора. Той демонстрираше материалното състояние на собственика, създаваше уют и топлина. Едно време бяха модерни тези килими, които имат пъстри шарки.

Днес килимът се използва по-скоро за уют и с практични цели, като се залага на семпли шарки.

Не ни разбирайте грешно. Килимите и сега са на мода, дори и пъстрите, но трябва да бъдат съобразени максимално с интериора. Изкуствени цветя Те събират много прах и са едни от първите предмети, които трябва незабавно да изхвърлите от дома си. Те играят само декоративна роля и лесно могат да бъдат заменени от нещо друго. Освен това е толкова вредно на чисто енергийно ниво да имате изкуствено цвете в дома си. То изпива всяка положителна енергия от дома ви и ви носи беди и нещастия. Ако искате да имате цвете в дома си, то може да си купите някое стайно растение, което се отглежда лесно. Освен, че този избор ще е много по-икономичен, то той ще донесе естествена красота на дома ви, растението ще прочисти въздуха, а и мирише добре.

Чердже върху дивана

Тук говорим конкретно за одеяла, които се използват с цел да се защити тапицерията на дивана. Това просто напомня за бабите ни, които постилаха китеници или кувертюри върху диваните, за да ги запазят. Страх ви е от петна? Тогава просто спрете да се храните в хола или си набавете номера на някое химическо чистене. Освен това може да си набавите калъфи за възглавници, които ще предпазят дивана ви. Кич по стените

Хората си мислят, че колкото повече пространство имат в центъра на стаята, толкова по-просторно изглежда жилището им. Да, ама не. Подреждането плътно по стените само прави така, че стаята да изглежда по-равноъгълна и не спомага за отстраняването на недостатъците. Дори и стаята ви да има неправилна форма, с помощта на компетентно разпределяне на мебелите, ще може да се справите с това. Една дълга стая например, може да разделите на две – едната половина да бъде кухненска част, а другата хол. Плетени декорации Хендмейд нещата увличат много от нас, те придават уют на интериора. Но сред предметите, направени на ръка, има и такива, които изглеждат много старомодни. Такива например са плетените покривчици или подложки за столчета. С тях интериорът изглежда стар. По-добре изберете нещо по-малко крещящо, ако нивото на комфорт на стола не ви удовлетворява. В магазините има много красиви възглавници за столчета, които може да използвате.

Плетени покривки Това е истински убиец за модерния интериор. Бабите имат навик да ги слагат не само на масите, но и по легла, дивани и т.н. Не е за вярване как са оцелели и до днес, но не ги използвайте в дома си. Изберете по-модерна покривка или покривало за легло. В днешно време има огромно разнообразие от цветове и цени.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Одобриха модернизацията на танковете Т-72

Министрите от кабинета "Борисов-3" приеха проекта модернизация на танк Т-72 за нуждите на танковите формирования на Сухопътни войски, съобщиха от Министерския съвет след днешното правителствено заседание. Танковете остават основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на формированията на Сухопътните войски. Като основно средство за поразяване на противниковите танкове и […]