6 урока, които трябва да научите от провалените си връзки

NetNews

След края на разочароваща връзка почти винаги страдаме. За изгубената любов, за поредното разочарование… Никой не иска да преминава през провалена любовна връзка, но понякога се случва. И въпреки тогава да се усещаме зле, забравяме за уроците, които получаваме. Те са най-важното, защото ще ни помогнат да не допускаме същите грешки в следващите си партньорства. Вижте в следващите редове кои са тези уроци, пише lifezone.bg.

Ако не можете да бъдете себе си, връзката ви няма бъдеще

Можете ли вие и половинката ви да се покажете в истинската ви светлина един пред друг, с всичките ви недостатъци и добродетели? Ако не сте съвсем сигурни, тогава какво бъдеще ви очаква? Колко дълго можете да се преструвате, че сте някой, който не сте?

В случай, че усещате необходимост да скриете някаква част от себе си от другия, то определено не сте един за друг. Щастливата любовна връзка трябва да ви даде свободата да бъдете това, което сте пред партньора ви, а не да се променяте под натиск.

Можете ли да изразите свободно емоциите си и доколко те са споделени?

В една връзка едно от най-важните неща е да споделяме. За някои хора изразяването на емоции е по-трудно. Въпреки това, ако някой има сериозни намерения към вас ще намери начин да ги изрази. Може би няма да е с думи, но с действия, докосвания, малки жестове. Когато видите, че няма обратна връзка за чувствата ви, може би е време да потърсите нова любов, която да е споделена.

Хората не се променят

Любовните връзки ни учат на един много важен урок не само за любовта, но и за живота – хората не се променят. Въпреки обещанията им, въпреки нашите надежди. Въпреки че когато сме във връзка до някаква степен партньорите преминават през промени, разминаването в гледните точки, целите за живота, зависимостта към лоши навици, които вредят на връзката (насилие – физическо или емоционално, злоупотреба с алкохол, наркотици и т. н.) си остават същите.

Ако не цените това, което имате, ще го загубите

Нерядко в дългосрочни връзки партньорите започват да приемат половинката си като даденост, мислейки че са я завладели напълно и че не е необходимо да се полагат усилия за връзката. Тогава започват да забравят за важни дати, места, забравят за романтичните малки изненади, комплиментите, добрата комуникация и т. н. Не след дълго връзката се разпада или единият от партньорите си намира липсващото в любовна афера. След края правим оценка и виждаме какво сме загубили.

Голямото его пречи на любовта

Човек, който е „погълнат“ от себе си, който мисли, че неговите нужди трябва да бъдат поставени на първо място, рядко ще обръща внимание на вашите потребности. Егоизмът винаги действа разрушително на взаимоотношенията.

В началото любовта ни заслепява, неглижирането на нашата личност ни се струва нещо малко, незначително. С времето осъзнаваме, че сме попаднали в капана на чувствата си, а половинката ни с голямото его не ни цени като личности.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

5 коли се удариха на „Тракия“, има голямо задръстване

Верижната катастрофа между 5 леки коли на автомагистрала "Тракия" в посока София. Инцидентът е станал при 110-я километър на магистралата при отбивката за Цалапица. Затворена за движение е изпреварващата лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Задръстването е над 3 километра. Източник fakti.bg / Уведомете […]