6 навика, които забавят метаболизма

NetNews

Ето кои са шестте основни навика, които ви вредят и е добре час по-скоро да забравите за тях според flagman.bg.

1. Ядете малко млечни продукти

За мускулен растеж и загуба на тегло е важно да се консумира повече мляко, особено ферментирало мляко: извара, кисело мляко, ферментирало печено мляко и т.н.

2. Спите на топло

Проучванията показват, че ако спите на температура не по-висока от 18-19 градуса, така наречената кафява мазнина, която се използва за загряване на тялото, ще се изгаря по-активно.

3. Напълно изключвате въглехидратите

Като цяло диетите с ниско съдържание на въглехидрати са по-здравословни от диетите с ниско съдържание на мазнини, но не бива да отхвърляте всички, особено ако спортувате активно. Мускулите се нуждаят от гликоген, който е направен от въглехидрати, в противен случай просто няма да имате енергия.

4. Закусвате неправилно

Няма нужда да ядете нискокалорични оризовки или барчета, просто вкарайте ядките в менюто си. Мастните киселини в тях спомагат за по-бързото изгаряне на мазнините, което означава повече калории през целия ден.

5. Тренирате неправилно

Интензивната интервална тренировка от 20 минути е по-полезна от обикновената сесия от 40!

6. Не сте активни сутрин

Упражненията или ходенето на дневна светлина са от съществено значение за правилния метаболизъм. Освен това сутрешните дейности спомагат за поддържане на ритъм, което колкото и да не ви се вярва – в последствие се отразява и на добрия сън.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Оптимизъм и перспективи: хранително-вкусовият сектор в очакване на септември

През последните две десетилетия като барометър за състоянието на хранително-вкусовата промишленост в България и на Балканите се наложиха международните хранителни изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното, които тази година са от 29 септември до 2 октомври. Те ще представят, както моментното състояние на […]