68 машини са чистили снега през нощта в София

NetNews

Извършена е обработка срещу заледяване в София. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини. Това съобщиха от Столична община, предаде bTV. Обработени са стръмни пътни участъци, трасета на градския транспорт и общинските пътища в районите "Витоша", "Панчарево", "Овча купел", "Красна поляна", частично в "Красно село" и "Банкя".

Южната дъга на Околовръстен път също е обработена. Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“ в природен парк „Витоша“. „За Витоша се обработват и двата пътя. Към момента Бояна – Златните мостове е отворен за движение, а Драгалевци – Алеко не е отворен и се обработва. Новата снежна покривка там е 25 см“, заяви инж. Николай Кючуков.

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината. Почистват се и прилежащите пространства към спирките на градския транспорт. Валежите от дъжд и сняг продължават и през деня.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Катя Сунгарска: Колко живота трябва да вземе това „грипче“?

„Аз не знам колко живота трябва да вземе това „грипче“, за да разберем, че това не е просто „грипче“, а е смъртоносно. Че има много хора, които страдат и се борят за глътка въздух, и да разберем, че трябва да сме съпричастни към болката и страданието“, каза говорителят на Спешна […]