7 знака, че ви съсипва любовната мъка

NetNews

Любовните раздели рядко са лесни. Има период на осъзнаване, преживяване, адаптация към новото. Периоди, които са съпроводени с емоционални сътресения, повличащи със себе си и физически такива. Любовната раздяла е различна за всеки. Понякога тя може да излезе извън контрол и да бъде опасна за нас. Вижте няколко признака, че е време да се изправите сериозно срещу вашата любовна мъка, преди да е разрушила живота ви, пише сайтът Flagman.bg.

Физически неразположения Напълно нормално е да усещаме физическо неразположение, когато преминаваме през любовна раздяла. Този дистрес често води до гадене, повръщане, диария, киселини в стомаха, главоболие, липса на енергия, липса на апетит, безсъние и други. Лошото на дистреса е, че той може да е продължителен и много от физическите и емоционални неразположения да се превърнат в хронични.

Не можете да мислите за нищо друго Особено в първите седмици, в съзнанието ни изникват спомени, ситуации, които са свързани с бившия партньор. С течение на времето отново се връщате към любимите занимания и все по-рядко се сещате за него. Но ако започнете да се усещате така, сякаш животът ви няма смисъл без другия човек, тогава е добре да помислите за консултация с психолог.

Избягвате компанията на приятели Още един показател, че любовната ви раздяла се е превърнала в нещо по-сериозно и вредно за вас е желанието ви да се изолирате дори от приятелите ви. Въпреки че приятелите не могат да разрешат нашите проблеми, диалогът с тях, времето прекарано заедно, действат оздравително на психиката.

Липса на желание за работа Има го в първите дни на любовната раздяла и отново е нещо нормално. Но в дългосрочен план, апатията към обичайните занимания, влошаването на продуктивността, са лош знак и е време да потърсите професионална подкрепа.

Липса на мотивация Помислете само за вашите цели преди любовните разочарования, хобитата, любимите ви занимания. Къде е сега желанието ви за тях? От колко време липсва?

Не се грижите за нуждите си Грижата за себе си винаги е от съществено значение, а след болезнена раздяла е от двойно по-голямо значение да обръщате внимание на вашите нужди. Понякога любовната мъка е толкова силна, че занемаряваме себе си по всякакъв начин, което нанася допълнителни вреди върху здравето ни.

Апетитът ви се е променил, а и страдате от нарушения на съня Раздялата може да бъде огромен източник на стрес, а понякога твърде много стрес може да доведе до загуба на апетит или пък преяждане. Без значение в коя крайност е, това е признак, че любовната депресия е завзела много сериозно живота ви. Лошите хранителни навици повличат след себе си редица други усложнения. В първите самотни нощи безсънието е нещо очаквано. Но в дългосрочен план непълноценният сън може да доведе до страх към самото безсъние, тежките нощи, което прави спането още по-невъзможно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020: Селекционерът на Унгария се подигра с Германия, Португалия и Франция (СНИМКА)

По всичко личи, че селекционерът на унгарския национален отбор Марко Роси все още не е преглътнал разочарованието от отпадането на тима му в груповата фаза на Евро 2020. „Маджарите” не успяха да продължат напред в състезанието, след като завършиха на четвърто място в така наречената „група на смъртта”. Отборът записа […]