74 години от основаването на най-успешния български клуб

NetNews

Днес ЦСКА чества своя Рожден ден. „Армейците“ отбелязват 74 години от основаването на най-успешния български клуб.

По този повод от клуба пуснаха следното съобщение:

„Скъпи армейци,

Днес ЦСКА празнува 74-ата годишнина от основаването си. 74 години, в които свещените четири букви не спират да палят сърцата ни, да ни карат да се радваме и да плачем, да чакаме с трепет всеки следващ мач, с радостта и разочарованието, които ни носят. Защото сме горди фенове на ЦСКА! А любовта към ЦСКА е по-силна от всяка една трудност. И всеки изстрадан триумф е по-сладък и по-ценен.

Историята на ЦСКА е пълна с успехи, но привържениците винаги са били неотлъчно до клуба и при най-големите радости, и в най-тежките моменти. Времето е отредило на нашия любим отбор винаги да има водеща роля не само в българския спорт, но и на международната сцена. Редица велики състезатели, треньори и ръководители са оставили имената си със златни букви през изминалите 74 години.

Но най-много са имената на тези, които не спират да подкрепят любимците си – на стадиона, пред телевизорите – от Айтос до Чикаго и от Козлодуй до Рио де Жанейро. Благодарение на нашите фенове ЦСКА живее в цял свят и е не просто социален феномен – това е искрена и чиста любов, която минава през граници и континенти!

От създаването си през 1948 г. до сега нашият велик клуб е обогатил витрините на клубния Музей на спортната слава с рекордните 31 шампионски титли и 21 национални купи, гордеем се с 3 полуфинала в Европа и безброй незабравими футболни вечери, които са ни донесли моменти на радост, гордост и величие.

Вярваме, че още много хубави мигове предстоят пред всички нас, които сме свързани с най-успешния български клуб. Честит рожден ден на нашата спортна любов!

Честит празник на всички привърженици!“

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обединеното кралство дава 45 милиона паунда в помощ на Украйна

Обединеното кралство обяви допълнително финансиране за подпомагане на уязвимите групи в Украйна и по нейните граници, съобщава Би Би Си. Пакет от 45 милиона британски паунда (57 милиона долара) ще отиде за агенции на ООН и благотворителни организации, работещи в подкрепа на най-уязвимите от злоупотреби и наранявания, каза външният министър […]