75 лв. добавка към пенсиите на всеки ваксиниран възрастен

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както всички знаем – през януари се очаква Омикрон да дойде у нас. За правителството е приоритет да информира обществото за ваксините и да парира митовете. Време е да запретнем ръкави и да направим България държава със средни нива на ваксинация, заяви премиерът Кирил Петков

„Има опасност България да стане ковид дестинация и да попречим на туризма, да въвеждаме нови ограничителни мерки. Днес обявяваме позитивен стимул.

Започваме програма за 75 лева добавка към пенсиите за всеки, който реши да се ваксинира в следващите месеци и за всеки, който вече се е ваксинирал на база три дози. Програмата я отваряме от началото на януари до 30 юни. Сметките са, че ако успеем да ваксинираме 300 хиляди от хората над 65 години, това трябва да облекчи болниците с много осезаем процент.

Това важи и за тези, които са се ваксинирали до момента. Това е доброволна мярка и всеки има право на собствено решение. Но имаме и обществена отговорност. От нас ще зависи дали ще имаме пълни болници, дали децата ни ще учат свободно, дали нашите близки ще са здрави“, допълни премиерът.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пандемията ускорила ръста на онлайн търговията с три години

Снимка: Pixabay „Пандемията ускори с три години ръста на онлайн търговията“. Това заяви пред bTV Иван Александров, изпълнителен директор на един от големите онлайн магазини у нас.  Той е на мнение, че дори пандемията да приключи няма да има спад. Александров сподели, че магазинът му предлага и доствак ана хранителни […]