750 играчи се включиха в гейминг турнирите на А1 по време на Aniventure ComicCon 2024

NetNews

Гейминг маратонът, който А1 традиционно организира по време на фестивала Aniventure ComicCon 2024, включваше няколко турнира по четири игри – League of Legends, Clash Royale, Brawl Stars, и FC24. Най-голямото събитие за гейминг, аниме и манга у нас се проведе през изминалия уикенд в Inter Expo Center с над 25 000 посетители. 750 играчи от различни възрасти се съревноваваха за наградния фонд от 12 000 лева.

Гейминг турнирите бяха част от най-голямата лига за електронни спортове в България – А1 Gaming League, която А1 организира от 2018 година насам. Турнирите предизвикаха сериозен интерес и тази година привлякоха близо три пъти повече участници.

Турнирът по FC24 беше с общ награден фонд от 3000 лева. По време на Aniventure ComicCon A1 организира също и най-големия мобилен шампионат за годината с турнири по Brawl Stars и Clash Royale. Техният общ награден фонд беше 5000 лева, а водещи бяха Слави The Clasher и Dimo Academy. League оf Legends беше също част от програмата на гейминг маратона на Aniventure ComicCon. A1 проведе два турнира по League of Legends с награден фонд общо 3 500 лева. Допълнително в гейминг зоната на А1 на Aniventure ComicCon посетителите имаха възможност да премерят сили в демонстративни мачове с именития играч на Fortnite 4а1а.

Близо 11 000 уникални потребители използваха мобилната мрежа на А1 в района на събитието, като една трета от тях общуваха в петото поколение мрежа на телекома – 5G ULTRA. Общо близо 1400 GB беше трафикът на данни и над 300 ерланга (абоната, които са говорили в продължение на час) мрежата на А1 по време на двата дни на Aniventure ComicCon. Средната скорост на сваляне, постигната в 5G ULTRA по време на събитието, беше 333,1 Mbps, а на качване – 36,9 Mbps. Най-големият обем трафик, генериран от един посетител на Aniventure ComicCon тази година, беше 257 GB.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Подкрепете Mediapool.bg с 5€, за да разчитате и занапред на независима, професионална и честна информационно-аналитична медия.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пет силни слънчеви изригавания са регистрирани тази нощ

Учени регистрираха пет силни изригвания на Слънцето в нощта на 8 юли, съобщиха учени от руския Институт по приложна геофизика, цитирани от ТАСС и БТА. „В 00:59 московско (и българско – бел. ред.) време е регистрирано изригване от клас M1.5 с продължителност 10 минути, а в 02:23 часа имаше още […]