78 години от рождението на Стефан Данаилов

NetNews

На днешната дата големият Стефан Данаилов щеше да навърши 78 години. Ролите на Мастъра оставиха мнозина безмълвни пред професионализма и таланта му. А когато се разбра, че е починал хиляди изразиха своите съболезнования, а неговите колеги и студенти споделиха най-топлите си спомени от срещите с него.

Кариерата на Ламбо започва още от дете. Участва в игралния филм “Следите остават”. Първите му роли в киното са във филмите “Понеделник сутрин“, “Морето“ и “С дъх на бадеми“. Кариерата му тръгва стремглаво нагоре с ролята му в “На всеки километър”.

Ламбо остави изключително ярка следа в обществения и културен живот на България.

Мастъра има над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист (1975) и народен артист (1983), дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик от БСП, министър на културата в правителството на Сергей Станишев от 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 г., избиран е за народен представител 6 пъти.

Преди дни се навърши и една година от смъртта на Мастъра. Данаилов ни напусна, след като бе приет по спешност във Военномедицинската академия заради вода в белите дробове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Срина се сграда на бивше предприятие, на косъм се размина без жертви

Сграда на бившето предприятие „Пектин“ в пернишкия квартал „Църква“ вчера около обяд се срути. Само на косъм се отървал невредим автомобил, който в този момент минавал по улицата покрай срутилата се сграда, съобщи struma.bg. За лошото ѝ състояние е подаден сигнал в общината още преди месец. Назначена била проверка за […]