8 ситуации, в които жените определено биха искали секс

NetNews

Ако оставим настрана откровеното признание от страна на жените, че им се ще да се впуснат в бурни креватни занимания, как можете да разберете дали и кога една жена желае секс?

Психолози са съставили нещо като „списък“, който помага да се ориентираме в тънкостите на женските нагласи, пише dnesplus.bg. В своеобразния наръчник са изброени някои ситуации, в които е почти сигурно, че жените искат секс.

След скандал

Сексуалната възбуда и агресията са сходни в същността си. При конфликт в кръвта нахлуват значителни количества адреналин и тестостерон, което от своя страна играе ролята на усилвател на всички реакции. Докато се карат, влюбените хора се освобождават от бремето на натрупаните обиди, след което имат възможност да започнат да градят отношенията си „на чисто“. А най-добрият начин за бързо сдобряване е сексът.

Радостно събитие

Радостно събитие е вторият пример за ситуация, при която почти сигурно жените биха желали секс. Поводи – колкото щете: може тя да е завършила някакъв проект, върху който работи от седмици, или да са ѝ предложили повишение в работата, може просто новата ѝ прическа да се е получила точно както ѝ се ще, или просто да си е купила удобни и красиви обувки – приятната случка има потенциала да разбуди сексуалността у жената. Затова психолозите често дават на мъжете съвет, който приблизително гласи: наблюдавайте за такива ситуации и се възползвайте от обстоятелствата. Така и сексуалната енергия се насочва в позитивна посока.

Стрес

В стресова ситуация либидото на жената може да се „разбушува“. Сексуалността е начин, по който тя може да се избави от вътрешните си съмнения и страхове, да се усети отново значима и по-уверена. Усещането за пропадане често кара жените да търсят утеха в обятията на любимия ѝ.

Въздържание

Въздържанието също не е за пренебрегване. Психолозите са наясно, че при нежния пол съвсем не е рядко срещано явлението на доброволен отказ от секс, например, ако нямат постоянен партньор, а не им се впуска в авантюри за по една вечер или с когото и да е, само заради секса. Обаче, колкото по-дълго продължава това въздържание, толкова повече жените започват да мечтаят за секс. Разтоварващото усещане по време на оргазъм е необходимо, за да може организмът на жените да функционира нормално. Без него дамите стават раздразнителни, избухливи, започват да се проявяват сериозни изменения в характерите.

Ревност

Ревността също присъства в списъка със ситуации, които карат жените да търсят секса. Ако една жена забележи, че друга обръща много внимание на любимия ѝ, непременно ще си даде сметка, че незабавно трябва да „маркира“ територията си.

Овулацията – един много важен момент

В този период женската сексуалност достига върхови стойности. Затова не бива мъжете да пренебрегват времето на овулацията на партньорките си, защото не е изключено дамите да потърсят решение на „проблема“ на друго място. Като оправдание на жените може да се приведат данните от редица сериозни научни изследвания, от които става ясно, че в периода на овулация е много трудно да контролират повика на женствеността си. Между 10-тия и 16-тия ден от цикъла на жената нивата на хормоните рязко се повишава и това кара дамите буквално да жадуват плътските наслади.

Партита

Списъкът със ситуации, в които жените са по-склонни да търсят секс, би бил непълен, ако в него липсват забавните вечери и партитата. Няма какво да описваме добре известното: компанията на приятни хора, малко алкохол, веселба, а после – блус… Малките дози алкохол в такива случаи са причина много от жените буквално да се разтапят в прегръдката на партньора.

Творчество

И накрая нещо не толкова очевидно – творческите пориви. При жените психологическата и сексуалната им същност са тясно преплетени. Психолозите са категорични, че в моменти на „творческо вдъхновение“ – без значение, дали говорим за „пробив“ в шиенето на машина, приготвянето на храна край печката или рисуване, като най-добрите класици – няма нужда да се съмнявате, че в главите им се въртят и някакви нови хрумвания по отношение на сексуалния им живот.

Да повторим съвета на психолозите към мъжете: наблюдавайте и при случай – впуснете се да откликнете на желанието на дамите. Не очаквайте от тях да се държат „мъжкарски“ и откровено „да си искат“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Да установиш употреба на марихуана чрез смартфон? Вече е възможно!

Сензор в смартфоните може да установи с много голяма точност дали човек е употребявал марихуана и кога точно, сочат данни от ново проучване на учени от университета "Рътгърс", цитирано от "Медикъл експрес", предаде вестник „Банкеръ“. Устройството е подобно на това, което се използва при навигационните системи Целта на изследването е […]