8 години и половина затвор за Ахмед Муса

NetNews

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Ахмед Муса от 8 години и 6 месеца затвор, както и 9500 лева глоба. Магистратите потвърдиха и наказанията за останалите 13 имами, предаде Фрогнюз.

12 от подсъдимите поискаха да бъдат признати за невинни. В решението си, написано на цели 621 страници, обаче съдиите бяха категорични, че не са били допуснати съществени процесуални нарушения, довели до нарушаване правото им на защита. Събраните доказателства са били обсъдени внимателно, наложените наказания са справедливи и отговарят на тежестта на извършените престъпления.

През декември 2019 г. Пазарджишкият окръжен съд призна Ахмед Муса за виновен за това, че от ноември 2013 г. до 25 ноември 2014 г. в Пазарджик, Пловдив и Асеновград е проповядвал омраза на религиозна основа чрез слово. Това е непосредствено и чрез интернет, с организиране издаването и разпространението на книгата “Вероотстъпване “ на български език, както и с муджахидински жест с показалец на ръката, изразяващ се във верска нетърпимост към неизповядващите и непрактикуващите салафитското течение на исляма.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пламен Димитров: Още има бизнеси, които дават заплати "под масата"

Все още има бизнеси, които плащат заплати, които са "под масата". Това каза за "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му има различни "видове Българии" и само в София е с 36-37% по-висока от средната заплата за страната и двойно по-висока […]