86 нарушения на противоепидемичните мерки са констатирани за изминалата седмица в регион Ямбол

NetNews

Общо 415 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в област Ямбол са извършени от компетентните органи през изминалата седмица. Съставени са 86 предписания и предупредителни протоколи за констатирани нарушения.

Проверяват се заведения за обществено хранене, търговски обекти, нощни клубове, места за обществени услуги, лечебни заведения, бензиностанции и др.  Най-честите нарушения са не носене или неправилно поставена маска от персонала, както и неспазване на ограничението от 50 процента ползваемост от капацитета на съответното заведение, обобщи Донка Желева, главен секретар на РЗИ – Ямбол.

По думите ѝ продължава тревожната тенденция мерките масово да не се спазват, хората не ограничават събирания с роднини и приятели, както и пътувания, включително редовни отскачания до Одрин на пазар, участия във фестивали и събори и др.

Според седмичния доклад, изпратен от Регионалната здравна инспекция до Министерство на здравеопазването, извършените в периода 23-29 август проверки в областта са общо 415. От тях 77 са на РЗИ, 108 от органите на МВР, 18 от агенцията по безопасност на храните и 193 проверки, извършени от администрациите на петте общини в региона. Институциите са извършили и 19 съвместни проверки.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Оцелял от мълния разказа за невероятния си късмет

Докоснат от мълния, но оцелял – Венелин Трайков се разминава по чудо със смъртта. Той е един от малкото късметлии, които оживяват след удар от мълния. Подобно на последния трагичен случай, Трайков е бил ударен на стадион. „Този момент се превърна в разделителна линия в живота ми. Помня всичко до […]