9 признака, че сте особено интелигентни

NetNews

Понякога самите ние не осъзнаваме, че интелигентността ни е по-голяма от тази на хората около нас. Има няколко признака, които могат да ви подскажат, че сте природно надарени с по-остър ум и знаете много повече от всички останали.

1. Взимате решенията си сами – ако рядко се допитвате до друг и сами ръководите живота си, който върви изключително успешно, значи сте много разумни. Обикновено други се допитват до вас за съвети, а ние вие до тях, посочва actualno.bg.

2. Не говорите много – доказано е, че хората които говорят много, често не казват нищо смислено. А тези, които си мълчат – просто имат нужда да поразсъждават върху това, което ще кажат, така че казаното да звучи добре и на място.

3. Нощна птица сте – американски учени са доказали, че хората, които будуват до късно през нощта, са по-интелигентни от тези, които стават и си лягат рано.

4. Не общувате с всеки – това е основен признак, който различава високо интелигентните хора от всички останали. Имате високи критерии за хората, с които общувате и не допускате всеки в живота си. Правилните среди, в които движите, са изключително важни за живота и развитието ви. Не допускате нищо да ви дърпа назад.

5. Не бягате от проблемите – знаете, че те са част от живота и рано или късно ще се срещнете с тях. Ниско интелигентните хора отлагат решението им, а тези с остър ум винаги се изправят лице в лице с тях и се опитват да ги решат по възможно най-бързия начин, за да не ги забавят или спират.

6. Не обичате клюките – естествено, че ако умът ви е зает с важни и значими неща, няма да се интересувате от живота на другите. Клюките са присъщи на хората, които просто имат по нисък коефициент на интелигентност.

7. Самокритични сте – няма човек, който да се развива и да върви напред, ако смята, че е перфектен във всичко, което прави. Критиката към самите нас е важна, за да не стоим никога на едно място и да сме доволни дори на малкото, което имаме.

8. Изпипвате всеки детайл – перфекционистите са едни от най-интелигентните хора, защото просто никога не се задоволяват с малкото, което имат и не оставят нещата така, ако не изглеждат абсолютно перфектно.

9. Моногамни сте – интелигентните хора не си губят времето с флиртове, драми и излишни занимавки в любовния живот. Те имат нужда от сериозен партньор, който да им дават сигурност и спокойствие у дома.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Даниел Вълчев: Премиерът се е превърнал в нелегален шофьор на такси

„Имаше очаквания, че дигиталната революция ще намали ролята на учителя или университетския преподавател до степен, че децата ще си учат от компютъра. Това не се случи. Ние разбрахме, че човешкото общуване има стойност. Да се ходи на работа не е просто задължение“. Това заяви проф. Даниел Вълчев пред bTV. Според […]