90 000 чужденци с БГ паспорти са регистрирани на един адрес

NetNews

Рекорден брой избиратели в столична секция – десетки хиляди чужденци с български паспорти са регистрирани на служебен адрес в София и фигурират в избирателните списъци, съобщи бТВ.

Най-голямата секция у нас, поне според избирателните списъци, се намира на столичната улица "Иван Шишман".

В 45-та секция в столичното Седмо училище трябва да гласуват 60 хиляди чужденци. Всички те са в избирателните списъци.

Причината е, че хората са с български паспорти, но не живеят у нас и са регистрирани на така наречения служебен адрес – на улица „Леге“ №6, в кметството на район „Средец“.

„В момента са около 90 хиляди общо всички тези хора. От Република Северна Македония са 23 500 приблизително. Около две трети от всички, които са регистрирани на този адрес, влизат в избирателните списъци. Значи от тези 23 хиляди – като грубо изчислим пълнолетните – близо 16 хиляди ще имат право да гласуват“, казва районният кмет Трайчо Трайков.

Избирателните списъци на българите по паспорт са над 1000 страници.

„Иначе самия списък в сгънато състояние във формат А – 4 е много голям, той ако се разтегне ще е поне 500 метра дълъг. Важно е да се знае, че въпреки че се заделя специална секция за тази цел, на последните избори например не гласува нито един човек“, казва Трайков.

В секцията гласуват и хора с увреждания от района. На последните избори там правото си на вот са упражнили малко над 50 души.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изобилие от медали за български борци в Молдова

Пет медала спечелиха младите ни борци в 42-то издание на турнира в памет на Олимпий Панов в Молдова, съобщи mma.bg. На тепиха излязоха 343 състезатели, а България бе представена с отборите на "Димитровград" и "Черноморец" (Бургас). Шампиони станаха Мурат Иляз в категория до 48 кг., както и Ердал Галип (62 […]