„Aтомфлот“ ще увеличи рейсовете по Северния морски път до Камчатка

NetNews

„Атомфлот“ разглежда възможността за увеличаване на броя на рейсовете по Северния морски път от Камчатка до четири годишно, заяви руският вицепремиер Виктория Абрамченко.

„През септември 2020 г. атомният контейнеровоз „Севморпут“ превози 206 замразени контейнера с рибна продукция с общо тегло от 5300 тона. От 2021 г. „Атомфлот“ ще изпълнява по четири рейса ежегодно“, заяви тя, цитирана от "Красная Весна".

Федералната агенция по риболовство на Русия вече разглежда въпроса за намаляване на тарифите за превозите от атомни плавателни съдове и за създаване на постоянно корабоплавателно трасе на Северния морски път. В плана е включено и разработване на брегова, ремонтна и логистична инфраструктура.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-печелившите покойни звезди за 2020 г. са...

Дopи cлeд cмъpттa cи десетки звезди продължават да трупат състояния заради богатото културно наследство, което са оставили зад гърба си. Вижте тук кои са най-печелившите покойни знаменитости за 2020 г., посочени от Дарик. Елвис Пресли – 23 милиона долара Кралят на рокендрола продължава да трупа високи доходи за своите наследници […]