ABB показа интересен „принтер“ за коли (ВИДЕО)

NetNews

След като през изминалите дни ви разказахме за най-бързата зарядна станция в света, дело на ABB, сега компанията показа друг интересен проект за робот, който може да боядисва „арт автомобили“. На практика роботът позволява изключително прецизно нанасяне на боята, подобно на това при принтерите.

Проектът е направен с помощта на двама художници от Дубай и Индия,единият от който 8-годишен. Те са направили два различни дизайна по собствени идеи, а този който виждате на снимките, художникът оприличава на зебра. От ABB се хвалят, че роботът може да пресъздаде всяка от илюстрациите в рамките на 30 минути, без никаква човешка намеса.

Това се постига благодарение на 1000 дюзи, които пръскат боята в изключителна близост до превозното средство, за да се избегне разтичане и разпръскване на боята. По този начин може да се позволи и прецизното боядисване, което би позволило на автомобилните производители да намалят до 60% времето и ресурсите при боядисване и подготовка за боядисване.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Футболна съпруга спира дъха по бельо

Съпругата на италианския национал Марко Верати – Джесика Айди за пореден път вдигна адреналина на мъжете. Екзотичната красавица блесна в зашеметяваща фотосесия на бельо. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Jessica Aïdi Verratti (@jessicaaidi) Двамата се запознават, докато Джесика работи като сервитьорка в парижки ресторант. Заради нея той […]