Amazon показа „сладък“ робот който ви следва и пази дома ви (ВИДЕО)

NetNews

Astro е поредният нов робот на пазара за последните няколко месеца и подобно на своите „събратя“ също разчита на изкуствен интелект и редица сензори и камери. Роботът е дело на Amazon и може да помага за различни задачи вкъщи.

Благодарение на гласови команди, Astro може да изпълнява всички функции, които домашният асистент Alexa може, както и да ви следва или чрез лицево разпознаване да ви уведоми ако засече непознат човек в дома. Отново чрез лицевото разпознаване, Astro може да опознае членовете на семейството ви и да ги повика или да им съобщи нещо при нужда.

Роботът разпознава различни обекти, включително и стълби, но не може да ги изкачва. За сметка на това може да носи различни предмети и да ви помага за дребни домакински нужди. Цената на робота започва от 1000 долара (860 евро) и ще бъде наличен в ограничени бройки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Калоян Методиев: Румен Радев разбива партийната система

Румен Радев, чиято кандидатура за втори президентски мандат беше издигната преди ден от инициативен комитет, продължава да си търси достоен опонент. Днес той отново призова за политически двубой Бойко Борисов. ГЕРБ обаче ще бавят топката с тяхната кандидатура до последно. Защо? Това печеливш ход ли е? И в колко сложна […]