Андрей Чорбанов: Нужно е правителство без ярки политически фигури, за да не сумират негативни емоции

NetNews

ИТН е сред партиите, които искат да получат третия мандат за съставяне на правителство.

„Искаме го, защото смятаме, че това е една от реалните възможности да се намери консенсус. Ние сме най-равноотдалечени от всички, доколкото можем да бъдем терен за разговор. Ние сме достатъчно разумни, за да преценим, че нашата електорална тежест не е достатъчна за самостоятелни изяви“, коментира депутатът от „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов в студиото на „Денят ON AIR“.

Той очаква да се проведат разговори за политики след връчването на третия мандат. Определи поведението на ГЕРБ като неконструктивно.

„Бягат от отговорност, предложиха правителство, което нямаше как да мине, то покриваше в голяма част правителството, срещу което марширувахме по жълтите павета 6 месеца“, подчерта проф. Чорбанов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той посочи, че дори да бъде съставено експертно правителство, то пак ще е политическо, но отговорността ще е на партията, която носи мандата.

„Решение на президента е на коя партия да връчи третия мандат, но трябва да е консолидирана, с програма, стабилна във времето. В ИТН имаме конкретна програма с конкретна визия, която е прагматична, тя е написана по тематики. Нужно е правителство без ярки политически фигури, за да не сумират негативни емоции, свързани с дадени политики, които дадени хора не харесват“, добави депутатът от ИТН.

Проф. Чорбанов каза също, че в ИТН имат готови експерти, които могат да бъдат част от бъдещото правителство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ювентус официално представи сина на Лилиан Тюрам

От Ювентус официално обявиха привличането на полузащитника Кефрен Тюрам с трансфер от Ница на стойност 20 млн. евро плюс още 600 хил. под формата на бонуси. Договорът на французина е до лятото на 2029 година. 23-годишният Кефрен е син на легендарния защитник Лилиан Тюрам, който е носил екипа на Ювентус […]