Apple разработва OLED панел в стил Galaxy Z Fold 3

NetNews

Samsung представи първите си сгъваеми смартфони през 2019 и 2020 г., Galaxy Fold и Galaxy Flip Z, проправяйки пътя за серията сгъваеми телефони. След внедряването на новата технология от Samsung, няколко други производители на мобилни устройства също започнаха да пускат сгъваеми телефони.

Сега, Apple започна производството на OLED панел, който наподобява този на в стил Galaxy Z Fold 3 и който не използва поляризатор. Според доклад на TheElec, премахването на поляризатора ще помогне на компанията да направи по-тънки панели, които са оптимални за сгъваеми устройства. За тези, които не са наясно, поляризаторите подобряват видимостта на дисплея, тъй като позволяват на светлините да преминават само в определени посоки.

Използването на поляризатори намалява яркостта и пречи на ефективността на яркостта на панела. За да получи по-ясни цветове, корейският гигант използва слой за дефиниране на черен пиксел върху цветния филтър върху тънкослойното капсулиране. Компанията използва различен полиимиден материал за слоя за дефиниране на черен пиксел.

Apple обикновено използва OLED панели за своите устройства от Samsung, LG, BOE и други. Според предишен доклад, Apple също си партнира с LG за разработване на сгъваем OLED дисплей с ултратънко покривно стъкло за бъдещи таблети и преносими компютри.

Също така се говори, че може да се наложи да изчакаме още малко, за да видим първия сгъваем iPhone, тъй като според съобщенията Apple тества ново устройство с 9-инчов сгъваем дисплей. Според по-стари туитове от известния анализатор на Apple Минг-Чи Куо, технологичният гигант работи върху продукт със сгъваем OLED дисплей и PPI между iPhone и iPad, за да провери ключовите технологии.

„Мисля, че приоритетният ред на размерите при разработката на сгъваеми продукти на Apple е среден, голям и малък. Apple активно тества сгъваем OLED около 9″ (PPI между iPhone и iPad, приемане на TDDI). Тестът е за проверка на ключови технологии и може да не е крайната продуктова спецификация.“

Миналата година Куо прогнозира, че Apple може да пусне сгъваем iPhone веднага след 2024 г., но в последните си туитове анализаторът прогнозира старта до 2025 г. Също така се съобщава, че Apple дори работи върху MacBook със сгъваем дисплей вместо клавиатура.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Летифов за протеста на превозвачите: Отказът от диалог е най-голямата криза

Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане от това, което поставя бранша на превозвачите. Това каза в „Денят започва“ […]