Apple ъпдейтва AirTag поради страх на потребители

NetNews

Преди едва два месеца от Apple представиха най-новото попълнение в гамата си, AirTag. Устройството с големина на монета може да бъде използвано за проследяване на различни вещи или дори животни, а според някои хора може да бъде и добре използвано за следене на хора.

Това не е невъзможно, тъй като както споменахме AirTag разполага с доста малки размери и лесно може да бъде поставено в чанта, джоб или скрито по някакъв друг начин, който да навреди на носещия го човек или дори предмет.

Именно с това бяха свързани и страховете на голяма част от потребителите, като очевидно това е достигнало и до отговорните лица в Apple. От компанията вече разработиха нов ъпдейт, който е наличен за всички ползватели на Tag-овете. Чрез новата версия на софтуера, малките устройства ще пищят през всеки 8 до 24 часа на случаен принцип, ако са далеч от телефон на собственика им. Освен, че това може да предпази някои от следене, това може да помогне и при намиране на AirTag, ако някой случайно чуе звуците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радостин Кишишев напусна Черноморец

Радостин Кишишев е подал оставка като Председател на УС на Черноморец, съобщи KotaSport. Легендата на бургаския и роден футбол повече няма да се занимава с ръководството на „акулите“. Оставката му идва, след като Черноморец не успя да спечели промоция за Втора лига. Засега няма яснота кой ще замени Кишишев на […]