Apple Car ще разпознава сигналите на регулировчиците

NetNews

В последните седмици все повече от новите екстри и функции на автомобила на Apple се появяват в интернет пространството, като днешната новина също не прави изключение. Възможност за разпознаване на сигналите на регулировчик е една от функциите с която „ябълковия“ автомобил ще може да се похвали.

Според патентните документи, камери в предната част на автомобила ще засичат органите на реда и ще могат да разчитат техните команди. Това включва различните сигнали, които регулировчикът отправя. Функцията ще е особено полезна, когато автомобилът е в автономен режим.

Когато колата се управлява сама, тя ще разчита жестовете на органите на реда и ще изпълнява техните нареждания. Така например, ако има подаден сигнал за спиране, то Apple Car трябва да спре, без нужда от човешка намеса, а при подаден сигнал за задължителен завой на дясно, да изпълни съответната команда. Все още функцията е на ниво патент и не се знае дали ще я видим в серийният автомобил, но няма и повече информация дали именно той ще се появи скоро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Излезе аутопсията на мъжа, починал след ваксинация с "АстраЗенека"

Остра вирусна инфекция, поразила вътрешните органи на 47-годишния Ивайло от Благоевград, който издъхна в дома си и близките му твърдяха, че е починал 2 дни след ваксинирането му с Астра Зенека, е починал след остра вирусна инфекция, поразила вътрешните му органи. Toва пише struma.com. Мъжът е бил с ковид-19 и […]