Apple е на крачка от използването на ChatGPT в iOS

NetNews

Според вътрешна информация Apple е напът да финализира партньорство с OpenAI, което има за цел да интегрира ChatGPT в ключови функции с изкуствен интелект за предстоящата iOS 18. Въпреки че преговорите са в напреднал стадий, и двете компании са предпазливи и засега се въздържат от официални съобщения.

Интересно е, че стремежът на Apple към усъвършенстване на изкуствения интелект не се изчерпва с OpenAI. Има слухове за обсъждания с Google относно потенциалното приемане на нейния чатбот Gemini, което показва, че Apple щателно проучва различни възможности за подобряване на своите възможности за ИИ.

Това, което отличава Apple, обаче, е нейната далновидна стратегия по отношение на внедряването на ИИ. Последните слухове сочат, че технологичният гигант е готов да разположи по-голямата част от функционалностите на изкуствения интелект директно на своите устройства. Като използва огромната мощ на устройствата, допълнена с ресурси от центровете за данни.

Докато технологичният свят очаква с нетърпение представянето на iOS 18, стратегическите инициативи на Apple в областта на изкуствения интелект обещават да предефинират потребителското изживяване по задълбочен начин.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

РЗИ-Ямбол: Има бум на популацията от кърлежи, общините ще се проверяват за обработките срещу вредители

„Тази година се наблюдава бум на популацията от кърлежи. Доста оплаквания имаме, засега заболявания след ухапвания нямаме, но ще контролираме обработките, които извършват общините срещу вредители”. Това заяви директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ямбол д-р Радостина Калчева цитирана от БТА.