Арестуваният кмет на Войнягово проиграл на комар камината на пенсионерския клуб

NetNews

Районната прокуратура в Пловдив арестува и повдигна обвинения на кмета на карловското село Войнягово, предаде БНТ.

Тодор Танковски откраднал и продал камината на пенсионерския клуб, а парите проиграл на комар. Танковски е осъждан два пъти за престъпления от общ характер, изтърпял е и наказание „пробация“.

Тодор Танковски е кмет трети пореден мандат. Във Войнягово не е тайна, че е хазартно зависим.

„Знам, че играе… Много пъти съм го питал. Давал съм му и пари назаем, връщал ми ги е. Обеща, че се е поправил преди изборите“.

Никой обаче не очаквал, че ще продаде дори камината от пенсионерския клуб, която откраднал в понеделник.

Кметът поискал ключа от пенсионерския клуб, за да ходи там да танцува.

Вместо да играе хоро обаче, Танковски демонтирал камината.

„Камината няма никаква стойност. Тя толкова години стоя там, ръждяса. С водна риза е. Никакво оборудване няма към нея. За колко лева я е продал, за 80 лева е… даже много пари е взел“, коментира Добри Добрев, жител на Войнягово.

Срещу кмета на Войнягово има сигнали, че заради хазартната му зависимост е взимал строителни материали и земеделски консумативи на вересия, които след това продавал. Търговците обаче започнали да търсят парите си от община Карлово.

„Пазарува безразборно по всички строителни магазини на територията на община Карлово и също в град Сопот. Събрахме всички фактури, оформихме сигнала и сме го изпратили в прокуратурата. Кметът назначи комисия, която направи проверка на място в кметството и установи голяма липса от нещата, които са закупени от строителните магазини“, обясни Данка Люртова – зам.-кмет на община Карлово.

Не е изключено Танковски да се раздели с поста си, тъй като откраднатата камина е поредно му провинение. Преди 6 години той беше арестуван на паркинг в Карлово заради поискан подкуп от 150 лева.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

София и Пловдив спорят за Панагюрското златно съкровище

Вчера общинският съвет в Пловдив прие единодушна декларация, с която призова най-ценното ни златно съкровище – Панагюрското – да бъде изложено за постоянно в археологическия музей в Пловдив, предаде БНТ. Решението за това обаче трябва да вземе министърът на културата, тъй като то е намерено под земята и затова принадлежи […]