Асен Василев обяви, че ако няма доказателства, акцията срещу шефката на Агенция „Митници“ е била за сплашване

NetNews

„Не бяхме информирани за акцията в Агенция „Митници“. Ако се окаже, че няма доказателства, това е акция за сплашване на г-жа Петя Банкова“, заяви финансовият министър в оставка Асен Василев пред журналисти, цитиран от „Фокус“.

Той силно се надява, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на г-жа Банкова.

„Откакто тя стана шеф на Агенция „Митници“ имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанището. По сигнал от австрийското правителство и от други служби бяха уволнени над 20 митничари в това число бяха сменени шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където върви контрабанда. Другото, което г-жа Банкова успя да направи, е имаме вече митничари от САЩ на „Капитан Андреево“ и в Бургас.

Очакваме митничари от Англия на „Капитан Андреево“, до колкото разбирам днес акцията се е случила преди срещата ѝ с посланичката на Австрия, за да дойдат и австрийски митничари. Трябва да изчакаме да видим какви доказателства ДАНС и КПКОНПИ ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните мерки“, каза още Василев.

Коя е назначената сравнително отското шефка на Агенция „Митници“, която финансовият министър в оставка така брани. Според разследващият журналист Григор Лилов Петя Банкова освен горд възпитаник на Академията на МВР, правист от прочутия с ментетата си Югозападен университет и доктор на науките от УНИБИТ е дългогодишен висш служител на родното МВР и нефелата ДАНС.

Тя е роднина на Румен Спецов – шефа на НАП. и самата тя е била навремето шефка на НАП Добрич, откъдето и по което време е тръгнала кариерата и на този неин братовчед. Би трябвало да знаете кой е Спецов и как Асен Василев брани този аферист със зъби и нокти. Затова освен преструктурирането на митниците от финансовия министър е логично да се споменава името на Асен Василев – дори е задължително, пише още Лилов в своя фейсбук профил.

С тази си биография Банкова се нарежда до такива светила на родната юридическа мисъл, минали по същите пътеки, като Иван Гешев, Делян Пеевски, Борислав Сарафов и повечето от бившите и настоящи шефове в ДАНС.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

След критиките: Емануела коментира скандалната си реплика в "Dancing Stars"

Певицата Емануела е поредната участничка, отпаднала от най-бляскавото шоу в ефира „Dancing Stars“. Снощи тя и партньорът ѝ Калоян Иванов получиха висока оценка от журито (36 точки), но имаха най-слаб резултат от зрителския вот (само 1 точка). „Много мои приятели и познати коментираха, че нещо не им допада в двойката […]