Aston Martin ще продължи да продава коли с ДВГ въпреки забраните

NetNews

Aston Martin вярва в бъдещето на автомобилите с двигатели с вътрешно горене и няма да се откаже от тях дори след 2030 г., когато продажбите им във Великобритания ще бъдат забранени. Това обяви пред Autocar един от най-големите акционери в компанията Лоурънс Строл.

Според канадския милиардер, който притежава една четвърт от акциите на Aston Martin, след десетилетие поне 5% от продаваните по света коли ще продължат да бъдат с ДВГ. Британската марка очевидно ще трябва да търси други пазари, където да пласира бензиновите си модели.

Строл разкрива и интересни подробности за бъдещите двигатели на Aston Martin. В рамките на партньорството си с Mercedes-Benz компанията ще получава не просто готови мотори от AMG, а модифицирани според конкретните нужди агрегати.

Mercedes-AMG ще помага на Aston Martin и с електрифицирането на моделната гама. Немците ще доставят електромотори и други компоненти за хибридите и изцяло електрическите автомобили на британската марка. Първият бензин-електрически Aston Martin ще се появи през 2023 г., а първият електромобил – през 2026 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Спаси София": Цялостен ремонт на бул. "Цар Борис III"

София ще вземе заем за изграждане на ключовата инфраструктура през следващите пет години. Тъй като смятаме, че редица обекти несправедливо са пропуснати, предлагаме програмата да бъде разширена с още 4 ключови проекта, чието изпълнение не търпи отлагане. Това заявяват от "Спаси София". Целта ни е постигане на балансирано развитие на […]