ATП разкри: Трима неваксинирани в топ 100 при мъжете

NetNews
ATП разкри: Трима неваксинирани в топ 100 при мъжете

Снимка: БГНЕС

Само трима тенисисти от топ 100 на световната ранглиста на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) не са ваксинирани срещу Covid-19. Това разкриха от АТП в позиция относно случващото се с Новак Джокович преди Откритото първенство на Австралия.

Още по темата

10 яну 2022 12:21

218

10 яну 2022 08:58

164

От показанията на световния номер 1 пред граничните власти в Австралия бе официално потвърдено, че той не е ваксиниран срещу коронавируса, а един от другите трима почти сигурно е американецът Тенис Сандгрен (номер 93), който е отявлен скептик на ваксините и дори обяви, че Австралия не заслужава да е домакин на турнир от Големия шлем заради отношението си към Джокович.

Към момента не е ясно кой е третият неваксиниран играч от първата стотица в света.

„Поредицата от събития, довели до съдебното изслушване в понеделник, нанесоха щети на всички фронтове, включително на благосъстоянието на Новак и неговата подготовка за Аустрелиън Оупън. Приветстваме решението на съда и чакаме с нетърпение следващите няколко седмици на вълнуващ тенис. АТП силно препоръчва ваксинацията на всички тенисисти от Тура. Това се основава на научни данни, които подкрепят здравните ползи от ваксините.

Очакваме с времето ограниченията за пътуване да станат още по-стриктни. Радостни сме, че 97 процента от топ 100 са ваксинирани преди началото на Аустрелиън Оупън“, заявяват от АТП, откъдето допълват, че медицинските изключения се правят независимо от АТП.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Студове в САЩ до минус 40°C при леден вятър

Снимка: архив, БГНЕС Студ скова североизточната част на САЩ. Очаква се на места на север заради ледения вятър да се усеща като минус 40 градуса по Целзий, а лошото време доведе до затварянето на училища, предаде Асошиейтед прес. Училищната администрация в Бостън, щата Масачузетс, обяви, че днес училищата няма да […]