Audi ще запази традиционните предни решетки, въпреки електрическото бъдеще

NetNews

През 2004 година Audi представи така нареченият Singleframe Grill дизайн с голяма решетка в предната част, който вече близо 20 години присъства в абсолютно всеки нов модел на марката. Представен с фейслифта на Audi A8 D3, новият дизайнерски език е едно от най-разпознаваемите неща при автомобилите на германския производител.

Ползата от голямата предна решетка при двигателите с вътрешно горене е ясна, а именно по-лесно охлаждане и навлизане на повече въздух. При електромобилите обаче, нуждата от такъв поток на въздух не е нужна по разбираеми причини, но пък електромобилите на Audi остават с такива решетки в предната част, макар и не особено функционални.

Оказва се, че въпреки плановете за електрификация на „четирите кръга“, тези фалшиви решетки ще останат и при новите модели, като това бе заявено от дизайнерския екип на марката в интервю пред Motor Trend. Именно заради своята разпознаваемост, решетката ще продължи да съществува, като по този начин потребителите лесно ще могат да различават моделите на Audi от тези на други производители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Руски инвеститори зоват за приватизиране на гори

Руски инвеститори обявиха ново предложение за приватизиране на гори в страната, съобщи ТАСС. Предложението дойде от Константин Лакшевич. Изпълнява поста на главен директор в най-големия дърводобивен холдинг в Далечния Изток. Според него горите в региона с добър дървен материал продължават да намаляват. Ще са нужни около осемдесет години за тяхното […]