Audi представи новото по-мощно R8 със „задно“

NetNews

Слуховете, че следващото поколение Audi R8 може да заложи изцяло на електрическо задвижване започват да стават все по-реални и дори това да не се случи, то едва ли германския производител ще заложи отново на добре познатият V10 за един от най-интересните си модели.

Въпреки това, Audi все пак прави усилия и представи обновеното за 2022 година R8 V10 Performance RWD като новият „базов“ модел за серията R8. Той се отличава с повече мощност и дребни визуални промени.

Добре познатият 5.2-литров V10 вече генерира 570 конски сили и 550 нютон метра, предавани единствено към задните гуми при RWD версията. Автоматичната трансмисия е със седем предавки, а механичен диференциал с ограничено приплъзване се грижи за правилното разпределение на въртящия момент.

Благодарение на промените, R8 RWD вече ускорява до 100км/ч в рамките на 3.7 секунди или 3.8 секунди за кабриото, докато максималната скорост е 329км/ч. От Audi споменават, че благодарение на нови настройки на окачването е възможно да изпълнявате „контролиран дрифт“, като за това е нужно да включите спортния режим на системата за стабилност.

Външните разлики се изразяват в оцветени в черно елементи и нови джанти, докато в интериора откриваме добре позната конфигурация с 12.3-инчов дигитален дисплей пред водача и възможност за комбинация между кожа и алкантара за различни елементи в интериора.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Митничари задържаха на Лесово над половин милион къса контрабандни цигари

549 200 къса /27 460 кутии/ контрабандни цигари, укрити в камион с мебели, са задържани от митнически служители на граничния пункт Лесово, съобщиха от Агенция „Митници”. Общата стойност на иззетата стока възлиза на 162 073 лева. Шофьорът, който е турски гражданине, е задържан за срок до 72 часа.