Audi RS3 ще разполага с 400 конски сили и дрифт режим (ВИДЕО)

NetNews

Audi разкри малко повече детайли за новата генерация RS3 преди официалната премиера на модела. Тя ще се състои през месец юли, а до края на годината се очаква да видим и първите модели да пристигнат в представителствата на „четирите кръга“.

Знаем, че RS3 ще разчита на добре познатият 2.5-литров петак, който генерира 400 конски сили и 500 нютон метра. Те позволяват подобрено ускорение от 0 до 100км/ч, което вече отнема 3.8 секунди и позволява електронно ограничена максимална скорост от 290км/ч.

Очаквано модела се предлага с Quattro задвижване, като от RS отдела на Audi са направили някои промени в задния диференциал и според марката предлага по-малко недозавиване и по-добра стабилност. Благодарение на специален режим, който разпределя въртящия момент към задните колела, новото RS3 ще може да прави „контролиран дрифт на затворени участъци“.

Максималната мощност от 400 конски сили е достъпна между 5600 и 7000 оборота в минута, а подобрената автоматична трансмисия позволява по-добра смяна на скоростите и подобрен старт от място.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новият волан на Tesla вече е достъпен и за други модели (ВИДЕО)

През изминалата седмица ви показахме как собственик на Tesla Model 3 бе преработил своя волан, за да е в крак с модата и беше отрязал горната част на своето кормило. Изглежда, че това няма да е единствения подобен случай, след като няколко компании обявиха, че ще продават подобни на форма […]