Азербайджан: Франция ни заплаши, ще вземем мерки

NetNews

Азербайджанското външно министерство определи като „заплахи“ и „натиск“ на Париж обявеното снощи решение на Франция да отзоваве своята посланичка в Баку „за консултации“, предаде Франс прес, съобщи БТА.

„Азербайджанската страна на няколко пъти е посочвала на Франция, че един език на заплахи и натиск няма да доведе до никакъв резултат и обявява отново, че ще вземе всички необходими мерки, за да защити своите национални интереси“, се казва в изявлението на азербайджанското дипломатическо ведомство.

„Официалните действия и изявления на нашата страна по отношение на Франция бяха само отговор на разрушителните действия на тази страна“, добавя външното министерство, като обвинява Париж в „кампания за опетняване“.

Френската дипломация на свой ред порица снощи „едностранните действия“ на Баку, които според Париж вредят на двустранните отношения, припомня АФП.

В коментар на говорителя на азербайджанското външно министерство Айхан Хаджизада относно отзоваването на френската посланичка се казва, че Франция е предприела „открити и явни антиазербайджански действия след войната през 2020 г.“, съобщава АЗЕРТАДЖ. Хаджизада отхвърли френските обвинения в едностранни действия и подчерта, че действията на Париж „не служат на мира“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кашата е пълна: НС все пак освободи шефа на НЗОК. И подуправителят също си е оттеглил оставката

Парламентът реши да освободи управителят на НЗОК Станимир Михайлов, който пет месеца чака да бъде приета неговата оставка, предаде репортер на „Фокус“. При гласуването 116 бяха „за“, 56 бяха „против“, нямаше въздържали се, а ИТН не участваха в гласуването. В дебатите от ПП-ДБ посочиха, че ако и управителят бъде освободен, […]