„Българският Лас Вегас“ отива в историята

NetNews

Комисията за финансов надзор е заличила компанията Capital Concept Limited (CCL). Тя стана известна с проекта си за изграждане на „Българския Лас Вегас“ – хотели, казина и аквапарк в покрайнините на София.

Основната причина за заличаване на компанията е нарушаване на изискванията за обявяване на публична информация от страна на дружеството.

ССL беше листвана на Българска фондова борса. Капитализацията ѝ възлизаше на 16 млрд. лв., което е огромна сума на фона на това, че пазарната оценка на всички компании в SOFIX са на обща стойност под 5 млрд. лв.

ССL беше създадена преди десетина години с финансиране от азиатски инвеститори. През 2015 г. компанията купи комплексът „Света София“, на чийто терен трябваше да изгради „Български Лас Вегас“. Той трябваше да включва 5-звезден хотел с 2600 стаи и още един 4-звезден с 1000 стаи, търговски център, аквапарк и други съоръжения. Планираната инвестиция беше на стойност 3.4 млрд. лв.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Преработените храни са вредни за психичното здраве

Голям процент от пакетираната и приготвена храна, която е разположена на рафтовете на магазините за хранителни стоки, вече не е храна. Това е по-скоро химически манипулиран материал, който се оказва много вкусен, така че ядем доста от него. Огромна част от тези храни са т. нар. свръхпреработени храни. Свръхпреработените храни […]