Betano анализ: Ще успее ли Челси да задържи Рюдигер

NetNews

По всичко изглежда, че Челси ще се раздели с няколко ключови защитници в края на сезона. Естествено, Антонио Рюдигер е човекът, за когото феновете на „сините“ ще страдат най-много. Какви са възможностите пред Томас Тухел за прекрояване на отбраната и ще успее ли да запази голямата си звезда, вижте подробния анализ на betano.bg.  А сега накратко:

Най-добрият защитник за 2021-ва ще си тръгне без трансферна сума през 2022-ра. Странно развитие на една необикновена година. Челси е настоящия европейски клубен шампион. В седем мача от елиминационната фаза на Шампионската лига, тимът допусна само две попадения. Те запазиха цели 32 „сухи мрежи“ под 57 мача при новия си немски треньор. След само шест месеца, всичко това може да се разпадне. Както изглежда, четирите централни бранителя, които бяха в групата за финалния мач от Шампионската лига, могат да се озоват извън „Стамфорд Бридж“.

До скоро (в последно време направиха няколко голови сблъсъци), защитата на Челси бе най-стабилното звено на терена. Със всяка изминала седмица, тази зона изглежда все по-отслабена. Това им коства няколко слаби резултата и съответно ги извади от борбата за титлата. Или поне това показва справка в коефициентите за шампион на Betano bg.

Тиаго Силва, Сесар Азпиликуета, Антонио Рюдигер и Андрес Кристенсен са с изтичащи контракти. Ако Челси изпита още една финансова криза, а това ще се случи, ако мачовете в Англия се отменят или продължат пред празни трибуни, тимът трудно ще задържи и четиримата. На този етап, двамата най-млади изглеждат най-близо до изхода. Това се дължи на огромния интерес към тях. Рюдигер дори е топ трансферен приоритет за Реал Мадрид. Най-реалистично е оставането на Тиаго Силва. 38-годишният бразилец едва ли ще има големи претенции към новия си контракт.

Тухел обяви, че е доста спокоен за положението на Азпиликуета. Вероятно, това може да се счита за знак, че дълго служещия капитан на тима иска да остане. Испанецът обаче бе закотвен на пейката през октомври и ноември, преди дългосрочната травма на Чиуел да го върне на левия бек.

Кристенсен пък бе изваден от състава, докато не се съгласи на нов дългосрочен договор с Челси. Датчанинът е само на 25 години и изглежда като най-важната част за бъдещето на лондончани. Рюдигер обаче е човекът, който ще липсва най-много. Вече споменахме за интереса на Реал, но те не са единствени. Ситуацията се следи внимателно от Байерн Мюнхен и ПСЖ, а той изглежда като най-класния централен бранител, който е наличен за трансфер.

Челси ще има труден избор. Рюдигер безспорно е най-добрият защитник на „Стамфорд Бридж“, но това не бе така под ръководството на Франк Лампард, когато немецът често оставаше извън стартовата единадесеторка. Той стартира само в един мач преди Коледа през изминалия сезон. На 14-ти декември пък дойде старт номер две за Рюдигер през по миналта кампания. За това е повече от разбираемо, че той не иска да се съгласи на същите условия. Рюдигер се превърна в брилянтен бранител и това трябва да бъде отразено в новия му контракт.
Под ръководството на Тухел, той откри най-добрата си игра, превръщайки се в талисман и войн за своя тим. Неговите клинични спринтове и унищожителни удари от разстояние го превърнаха в култов герой. Влиянието му стига отвъд защитната игра. Всички помним и сблъсъка му с Кевин де Бройне, който изкара белгиецът от финала на Шампионската лига.

Само преди 18 месеца, Челси му предлагаше договор като за играч, който бе 4-ти или дори 5-ти избор в една не особено стабилна защита. С играта си през последната година, той накара агентите си да преговарят за споразумение, което го доближава до заплатите на Върджил ван Дайк, Рубен Диас, Рафаел Варан и Маркиньос. Рюдигер ще бъде още по-ценен, тъй като може да пристигне и без трансферна сума. Това е причина, която може да му изстиска десетки паундове увеличение в седмичната заплата.

В момента, пазарът в Европа е доста вял, а подобни диаманти изкачат наистина рядко. Което кара Бетано да вижда Рюдигер в ролята на топ фаворит за първи летен трансфер на Реал Мадрид.

С перфектната защитна постройка на Тухел, не се знае кой е в основата на добрата игра. И все пак, всички специалисти е обединяват върху идеята, че Рюдигер дирижира успехите. Многомилионен договор може да разтърси съблекалнята, но пък разходите по намирането на нов лидер могат да бъдат много по осезаеми. И все пак, ако трябва да заложим пари в Betano.bg, ние смятаме, че Рюдигер ще продължи кариерата си в Реал Мадрид. Томас Тухел обаче е доказал, че знае как се гради перфектна отбрана и вероятно ще може да го направи отново, без помощта на най-верния си лейтенант.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Избраха Карлос Насар за "Щангист на годината"

Снимка: БФВТ Световният шампион и европейски вицешампион за мъже Карлос Насар бе определен за най-добър щангист в ранглистата на Българска федерация по вдигане на тежести. 17-годишният талант впечатли с представянето си на шампионата на планетата в Ташкент, където освен, че грабна безапелационно титлата, счупи световните рекорди в изтласкването за юноши, […]