Блинкън се срещна днес във Вашингтон с новия британски министър на външните работи

NetNews

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна днес във Вашингтон с новия британски министър на външните работи Дейвид Лами, с който обсъди укрепването на отбранителния капацитет, подкрепата за Украйна и войната в Газа, съобщиха от Държавния департамент, предава БТА.

Лами зае поста преди броени дни след победата на Лейбъристката партия на произведените миналата седмица във Великобритания парламентарни избори.

Важно е да се гарантира, че Украйна разполага с помощта, от която се нуждае в областта на икономиката, сигурността и хуманитарната сфера, за да защити своя суверенитет и териториална цялост, потвърдиха Блинкън и Лами. Държавният секретар на САЩ и британският външен министър обсъдиха също необходимостта от прекратяване на огъня в ивицата Газа, което да осигури освобождаването на заложниците, взети при нападението на палестинското ислямистко движение „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври, и да положи основите на траен мир, се казва още в съобщението.

Съюзниците от НАТО са по-способни и единни от когато и да било, подчертаха държавният секретар на САЩ и британският външен министър. Те също така обсъдиха ангажиментите на своите страни да инвестират в отбранителните си способности.

Британската делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон е водена от новия премиер на страната – лидера на лейбъристите Киър Стармър.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пеевски за исканата оставка: И какво!? До какво ще доведе това искане?! Аз няма да се откажа

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност. Но! Дори и да е така, какво се случва? Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре” с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони. Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, […]