BMW поръча батерии за над 20 милиарда евро

NetNews

Шефът на BMW Оливър Ципсе разкри, че от компанията са подписали договори на стойност над 20 милиарда евро, свързани с доставки и производство на батерии. Това е близо два пъти повече от предишната инвестиция в размер на 12 милиарда евро, която от компанията направиха.

Ципсе разкрива, че тези батерии ще бъдат използвани за i4, iX и други електрически модели, които от марката планират да представят в периода до 2024 година. Договорите са подписани с компаниите Contemporary Amperex Technology, EVE Energy, Samsung SDI и Northvolt AB.

От Bloomberg споменават, че този ход от страна на BMW има връзка и с кризата с чиповете, която се очаква да стане още по-сериозна в следващите месеци и не е изключено доставките на батерии също да бъдат засегнати в това време.

BMW разкрива още, че през първата половина на тази година резултатите показват развитие и повече търсене на електромобили, което също допринася за инвестициите в тази сфера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цените на селските имоти около този български град рязко се повишиха

Благоустроените села в област Благоевград, особено тези, които са близо до градовете, отчитат рязък скок в цените на имотите – застроени или не. Отчитат и сериозно увеличение на живеещите в тях. Доскоро на село се връщаха пенсионерите или се заселваха по-възрастни хора от чужбина. Сега преобладават семействата в активна възраст […]