BMW поръча батерии за над 20 милиарда евро

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Шефът на BMW Оливър Ципсе разкри, че от компанията са подписали договори на стойност над 20 милиарда евро, свързани с доставки и производство на батерии. Това е близо два пъти повече от предишната инвестиция в размер на 12 милиарда евро, която от компанията направиха.

Ципсе разкрива, че тези батерии ще бъдат използвани за i4, iX и други електрически модели, които от марката планират да представят в периода до 2024 година. Договорите са подписани с компаниите Contemporary Amperex Technology, EVE Energy, Samsung SDI и Northvolt AB.

От Bloomberg споменават, че този ход от страна на BMW има връзка и с кризата с чиповете, която се очаква да стане още по-сериозна в следващите месеци и не е изключено доставките на батерии също да бъдат засегнати в това време.

BMW разкрива още, че през първата половина на тази година резултатите показват развитие и повече търсене на електромобили, което също допринася за инвестициите в тази сфера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цените на селските имоти около този български град рязко се повишиха

Благоустроените села в област Благоевград, особено тези, които са близо до градовете, отчитат рязък скок в цените на имотите – застроени или не. Отчитат и сериозно увеличение на живеещите в тях. Доскоро на село се връщаха пенсионерите или се заселваха по-възрастни хора от чужбина. Сега преобладават семействата в активна възраст […]