BMW започва да използва Android Autmotive

NetNews

По време на конгреса Automobil-Elektronik, BMW обяви плановете си да използва автомобилната операционна система Android Automotive OS. Германците ще си сътрудничат с Google и ще започнат разпространяването на софтуера при някои модели още от следващата година, разкриват от двата бранда.

За съжаление не се разкрива много за този ход, а от BMW са пестеливи за бъдещето, като не споменават кои точно ще бъдат тези модели. През изминалата година компанията представи своята iDrive 8 система, която е базирана на Linux. От марката споменават, че различните софтуерни платформи ще позволят индивидуални конфигурации.

Google разработи Android Automotive OS като отворен софтуер за възможност за много индивидуализации, които може да „върви“ на различни екрани, независимо дали те са на инфотеймънт системата или на основния дигитален километраж пред водача. Благодарение на подобната основа като тази на Android за телефони и таблети, потребителите могат да се възползват и от подобни приложения като Google Maps, Google Assistant и други.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кузман Илиев: Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки

„Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната система и бизнесът да не приключи. Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки, не оценяваме вече парите. Аз съм „за“ всяка мярка по намаляване на данъци и акцизи“. Това заяви за „Денят на живо“ икономистът Кузман Илиев. „Част от […]