BMW и Lamborghini решиха да не напускат руския пазар

NetNews

Въпреки спирането на производството в Калининград, където работниците в завода на BMW в момента са в принудителен отпуск, германският автомобилен производител няма да напусне Русия. Освен това, за разлика от Renault и GM, руското представителство на BMW не само не затваря офиса си, но и се премества в нов, по-модерен бизнес център!

Както пише 5Koleso, цитирайки изпълнителния директор на BMW Group Русия Ирина Шрамко – руския представител на баварската марка, „радваме се, че въпреки трудната ситуация на пазара успяхме да завършим проект, стартиран преди година, за да създадем ново пространство, с което да продължим нашия руски бизнес. Днес е по-важно от всякога да работим заедно, намирайки гъвкави решения, а нашата нова московска къща е идеална за това “, казва Ирина Шрамко, главен изпълнителен директор на BMW Group RUSSIA.

В допълнение към BMW, италианската компания Lamborghini (собственост на германския Volkswagen) също обяви намерението си да възобнови работата си в Русия. В момента се решава въпросът как да се внасят автомобили от Италия, които забраниха вноса на луксозни артикули над 50 000 евро.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Явор Божанков: Тревожно е, че се вземат решения от свалено правителство

Решение, което е взето от кабинет в оставка, това ни притеснява. Ние дори не знаем на каква база е взето това решение и какво стои зад него. Има ли сериозни аргументи и щети за държавата? Това попита по „Нова телевизия“ Явор Божанков относно изгонените 70 руски дипломати. Тревожен е сигналът, […]