BMW iX е една от най-безопасните коли при катастрофа (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Европейското подразделение на организацията NCAP подложи електрическото BMW iX на краш тестове, които го определиха като една от най-безопасните модерни коли с максималните 5 звезди.

BMW iX е една от най-безопасните коли при катастрофа (ВИДЕО)

Теглото от малко над 2.5 тона и системите за безопасност от последно поколение изиграха своята роля и iX отбелязва резултати от 91% за защита на възрастни при катастрофа и 87% защита за деца при инцидент.

BMW iX е една от най-безопасните коли при катастрофа (ВИДЕО)

Защитата на пешеходци е с по-ниските 73%, което също е забележителен резултат, докато системите за безопасност са получили 81%. Всички тези резултати са получени след удар в предната част на колата със скорост от 50км/ч, страничен удар в шофьорската врата с 60км/ч и страничен удар в стълб със скорост от 32км/ч.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Община Ямбол: Купи картичка на дете – 1 лев, картичка на куче – 1,50 лв.!

В масовката от коледна благотворителност, обхванала и Ямбол, изпъква един интересен феномен – Община Ямбол предлага коледни картички с благотворителна цел за лечение на тежкоболни деца на стойност 1.00 лв. Отскоро пък бе обявена инициатива за набиране на средства за общинския приют за безстопанствени животни, като се предлагат отново картички, но на цена от „само 1,50 лв.”, също и календари за 12.00 лева. „Средствата от продажбата на календара и картичките ще се използват за нуждите на Приюта за безстопанствени животни, който приема и дарения, свързани с дейността му”, обясняват от администрацията.
колаж благотворителни кампании на община Ямбол