Британското разузнаване: Руската армия не може да постигне стратегически пробив, има нужда от подкрепления в жива сила

NetNews

Новосформираната Северна групировка на войските на Русия нахлу в района на Харков в Украйна и пое контрола над няколко села. Граничният град Волчанск почти сигурно е непосредствена цел на Москва и в момента се оспорва между руски и украински сили.

Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че чрез отварянето на допълнителна ос на атака Русия почти сигурно се опитва да отклони украинските ресурси далеч от други части на фронтовата линия и да застраши Харков – вторият по големина град в Украйна.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 14 May 2024.

Find out more about Defence Intelligence’s use of language: https://t.co/1NsPGy2eF6 #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/uVaE2exEAT

— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) May 14, 2024

Според британското разузнаване е малко вероятно Москва да е натрупала достатъчна бойна мощ, за да превземе града, без да пренасочва допълнителни сили към района.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мащабна заплаха за Украйна: руската армия влезе в малък град, който може да преобърне войната

Една наглед малка офанзива на руската армия може да обърне ситуацията на фронта в Донецка област и да застраши Украйна, пише американският в. The New York Times. Когато руските войници внезапно се появиха в малкото населено място Очеретине на изток, беше ясно, че нещо се е объркало. Тази „пукнатина“ на […]