Брюксел одобри платното на АМ „Струма“ извън Кресненското дефиле между Крупник и Кресна

NetNews

България получи „зелена светлина“ от Европейската комисия за проектиране и строителство на платното от Кулата към София извън Кресненското дефиле по Източен вариант Г10.50 на Лот 3.2. от АM „Струма“, съобщиха от МРРБ.

Това ще даде възможност да започне работата по последния участък на аутобана между Крупник и Кресна. Ще се работи и за второ трасе извън дефилето в посока София – Кулата.

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2. Предстои да започне работата по
проектирането и строителството на трасето в посока Кулата – София по източния склон на Кресненския пролом.

Възлага се и прединвестиционно проучване за ново трасе в посока София – Кулата извън Кресненското дефиле.
Предвижда се да не се предприемат действия за изпълнение на дясно платно (от София към Кулата) на Лот 3.2. на АM „Струма“ по трасето на съществуващия път Е-79 преди да се разгледат възможните алтернативни, предмет на прединвестиционните проучвания.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Заработи изнесен офис за административни услуги в с. Тенево, област Ямбол

От днес, 01 март 2024 г., стартира работа първият изнесен център за административни услуги за граждани и фирми в община „Тунджа”. Той е обособен в кметството на село Тенево. Предстои скоро такива пунктове да има и в кметствата на Бояджик, Роза, Скалица и Чарган. От общината обявиха подробен списък на всички видове услуги, за които могат да се подават заявления в изнесените офиси – вижте кои са те:
офис административни услуги в село Тенево община Тунджа област Ямбол