БСП към вътрешния министър Калин Стоянов: Кого лъжете?

NetNews

Пресцентърът на БСП отправи официално съобщение чрез медиите, в което се обръща към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Ето какво заявиха от БСП:

„Министърът на вътрешните работи заяви, че върнатите престъпници от Бавария са българи. Питаме:

1. Министърът не знае ли, че Дъблинският регламент се прилага за мигранти и бежанци, а не за граждани на държави членки на ЕС?

2. Източникът на публичната информация е Баварската държавна служба за убежището и репатрирането. Българите сме членове на ЕС и няма как да търсим убежище в Германия, за да ни репатрират обратно.

3. Ако е така, както казва министърът и тези хора са българи, излежали вече присъдите си, те са свободни и няма как да ги връщат по Дъблинското споразумение.

Доста нескопосано и кризисно обяснение от министъра. Кого лъжете?. Днес поискахме от него да ни предостави в писмен вид кои са тези лица, за какви престъпления са осъждани, къде са излежали присъдите си, от кога, до кога и т н . За отговора ще уведомим обществеността.“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Двойният убиец Станимир Рагевски получи присъда доживотен затвор без право на замяна

Доживотен затвор без право на замяна – това най-тежко наказание Окръженият съд в Бургас наложи на бизнесмена Станимир Рагевски, съобщи Bulgaria ON AIR. Той бе и основният подсъдим за жестоките убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. Според прокуратурата двойното убийство е без аналог в съдебната практика у нас. […]