БСП определя листите си за вота 2 в 1 на пленум

NetNews

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и европейски избори. Това се случва на фона на множащи се политически формации в лявото пространство. На 1-ви май социалистите поканиха повече от 20 партии и над 20 граждански сдружения на дискусия.

Най-вероятно еврокандидатурите ще бъдат оглавени от Кристиян Вигенин. А на влизане Румен Гечев посочи, че вероятно ще бъде част от листите. „Аз ще съм номиниран там, тъй като ми звъняха от цялата страна – на мен и на други колеги, за номинациите. И съм дал съгласие, нищо необикновено няма. Политиките са разписани в проектопрограмата, която сега ще гласуваме. Ние я обсъждахме два пъти, сега е финалният вариант, но трябва да ви кажа, че няма нищо сензационно, тъй като ние си имаме цели. Няма как една сериозна партия да ги променя. Политиките са ясни – ние си ги следваме, не се прегръщаме с лоши другарчета“, обясни той.

Петър Мутафчиев от своя страна смята, че Левицата трябва да направи всичко възможно да се яви обединена на тези два избора. „Не може да се явим с пет листи. Още утре това ръководство трябва да направи всичко възможно, за да събере всички тези формации, които заявиха, че ще се явят на изборите, да ги обедини около идеите на социализма, и ги призовавам – бъдете малки и хрисими. Победите, които демонстрирате като София, не са победи, те са падения“, коментира той.

Ваня Григорова, която е председател на коалиция „Солидарна България“, подчерта, че дискусията ѝ с Корнелия Нинова е станала неприкрита. „Всички неща, които тя правеше в кампанията, аз вече не ги прикривам. Казвам какво се случва. В предишните избори тя се опита да счупи коалицията, работеше срещу мен и срещу собствените си кандидати за общински съветници. Изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици, аз не съм такава на ГЕРБ. Това е накратко начинът, по който бих могла да коментирам всичките тези изявления на БСП и конкретно на г-жа Нинова“, заяви тя в ефира на „Събуди се“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Крехка надежда за мир в Газа! Международни лидери се събират на спешна среща в Рияд

Палестинският президент Махмуд Абас и няколко международни представители ще проведат в Рияд тази седмица разговори, целящи да се постигне мирно споразумение в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Разговорите ще бъдат в рамките на срещата на Световния икономически форум (СИФ), съобщи днес председателят му, цитиран от Ройтерс. Конфликтът в […]