БСП: Заставаме зад кмета на Дупница, срещу него се води политическа война

NetNews

БСП застава зад кмета на Дупница Първан Дангов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Припомняме, че Дангов е с повдигнато обвинение за закана с престъпление против личността.

„Срещу кмета на Дупница Първан Дангов се води политическа война, след като той спря редица корупционни практики след 3 мандата управление на ГЕРБ. Целта е нови избори и нов кмет, който да замита следи и да защитава статуквото“, пишат от БСП.

Според обвинението на 15 март тази година той се заканил по телефона на временно изпълняващ длъжността началник на РУ на МВР в Дупница Йордан Зарев по повод изпълнение на службата му. Освен това той отправил „закана с престъпление и против личността на негови ближни“, добавят от прокуратурата.

„Щом искаш война, ще има война. Ще те съсипя – теб и твоите близки“, заявил дупнишкият кмет на полицейския началник.

„Изпълнителното бюро на БСП оценява тези действия като предизборна провокация. Прокуратурата се използва като бухалка срещу кмет, борещ се с корупцията, която същата прокуратура не е забелязвала с течение на години. Заставаме зад кмета и няма да допуснем да бъде подменен вотът на хората за едно честно управление и борба срещу наслагваните с години порочни практики в община Дупница“, допълват от партията.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Излагация: 40 хиляди лева спират България за участие на световно първенство

Българските щангисти не могат да участват на световното първенство за кадети в Перу поради липса на финанси. Сумата от 40 хиляди лева трябва да бъде събрана до няколко дни, а с нея да се плати престоят, билетите и таксата за изява на големия форум. В момента обаче родните таланти нямат […]