Bugatti произведе първите осем Chiron Super Sport 300+

NetNews

Изминаха две години откакто Bugatti постави рекорд с прототипа Chiron Super Sport 300+ и премина границата от 300 мили в час (482км/ч). Френският автомобил постави рекорд от 304.773 мили в час (490.4км/ч), а по-късно обяви, че ще направи специална серия от 30 автомобила, които да бъдат достъпни за едни от най-важните клиенти на Bugatti.

Изглежда, че сега първите осем от тях са готови и от марката решиха да се похвалят с това. Въпреки моделното означение 300+, серийните Chiron Super Sport 300+ са ограничени на „едва“ 275 мили в час или 442 км/ч. Промените спрямо стандартния Chiron се изразяват в някои елементи за по-добра аеродинамика, най-забележим от които е удължената задница.

Под капака на Super Sport 300+ отново работи бензинов 8.0-литров W16 с четири турбини, но с повишена мощност от 1578 конски сили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Социолог за ИТН: Губят подкрепа заради неумението да водят политически разговори за кабинет

Неумението да се водят политически разговори за съставяне на кабинет е основната причина „Има такъв народ“ да губят подкрепа, според социологическите проучвания. Това заяви в „Тази събота“ по bTV социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“. „Преди изборите на 11 юли имаше 60% очакване, че ще се състави правителство. Основната отговорност […]