Буруджиева: Червен картон се размахва около финансовия министър

NetNews

Президентът Радев попита партиите дали имат нужда от повече време. Ако бяха поискали щеше да им даде. Това е удължението, защото можеше да го връчи днес. Това коментира политологът Татяна Буруджиева в ефира на Нова нюз.

Припомняме, че преди минути държавният глава обяви, че ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ – СДС в петък.

Според Буруджиева преговорите за ротацията се водят доста потайно и мълчаливо. „Не трябва да сме оптимисти, че ако има правителство, то ще просъществува дълго“, каза още тя.

Те са конкуренти за евроизборите. Досега сме имали правителства по време на избори. Такива драми не е имало. Цялата кампания ще се изкара колко лош е другият. Но как управляват заедно, попита политологът.

„Аз очаквам, че ще има напрежение и разправии за регулаторите. Това, за което имат като време е да изчистят правителството. И може би да договорят механизъм за регулаторите“, каза още Буруджиева. Според нея е важно освен министрите, да бъдат обсъдени и зам.-министрите.

По думите ѝ червен картон се размахва около финансовия министър. „Ако е вярна хипотезата ми, че ще има правителство и няма да има избори 2 в 1, есента ще бъде бурна, точно заради бюджета, парите, какво стига до общините, как се разходват парите. Аз не намирам постановление за изразходване на бюджета“, каза още тя.

Финансовият министър ще бъде големият аргумент за нови избори. Има много силен аргумент да го оставят, за да имат много силен аргумент да отидем на избори, смята Буруджиева.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Въздушна блокада! Нови стачки по летищата в Германия отменят много полети

Служителите по сигурността на няколко летища в Германия, сред които Хановер, Дортмунд, Веце, Лайпциг и Дрезден, ще стачкуват в петък (15 март). Това обяви днес германският синдикат „Ферди“ (Verdi), предаде ДПА. Служителите в Мюнхен пък ще спрат работа от 4:00 в четвъртък сутринта до 6:00 в петък, пише БТА. Профсъюзът […]