Буря и проливни дъждове в ОАЕ; Осемнадесет души загинаха при наводнения в Оман

NetNews

Осемнадесет души са загинали в резултат на наводнения, предизвикани от проливни дъждове в Оман. Няколко души все още се издирват, съобщи Асошиейтед прес. Според изявление на националната служба за справяне с извънредни ситуации, сред жертвите има около 10 ученици.

Проливните дъждове засегнаха и Обединените арабски емирства, където участъци от ключови автомагистрали бяха наводнени и много шофьори бяха принудени да изоставят колите си насред улиците в Дубай, цитирано от БТА.

Дъждът в ОАЕ заваля през нощта, а съпътстващият го силен вятър наруши трафика на най-натовареното в света международно летище в Дубай, където се намира и централата на местната авиокомпания „Емирейтс“.

Някои училища в ОАЕ бяха затворени още преди бурята. Повечето хора при възможност работиха дистанционно.

Дъждовете са необичайни за ОАЕ, държава със сух климат на Арабския полуостров, но там периодично вали през по-хладните зимни месеци. Поради липсата на регулярни валежи по много пътища и на други места липсва отводнителна мрежа, което води до наводнения.

Дъждовете засегнаха сега и Бахрейн, Катар и Саудитска Арабия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В Гърция запалиха олимпийския огън за Игрите в Париж

Oлимпийският огън за Игрите в Париж беше запален в древния град Олимпия в Гърция, около 100 дни преди церемонията по откриването на 26 юли, предаде АФП. Поради облачното небе на мястото на първите олимпийски игри в древността, огънят не можa да бъде запален от слънчевите лъчи, както е по древна […]