Чуждестранният бизнес оцени като стабилни перспективите си в Русия

NetNews

Чуждестранният бизнес, останал в Русия, оценява перспективите си по-стабилни, отколкото през последните две години, съобщи генералният директор на Асоциацията на европейския бизнес Тадзио Шилинг по време на реч на Руския фармацевтичен форум.

„Днес много чуждестранни компании продължават да работят в Русия. Искаме да знаем как се чувстват и затова анкетираме нашите членове всяка година. Според предварителните данни чуждестранният бизнес сега оценява перспективите в Русия по-стабилни, отколкото през предходните две години“, каза той.

Чуждите компании смятат, че руският пазар до голяма степен е останал отворен за тях, отбеляза Шилинг. „Второ, това предполага, че те са усвоили новите правила на играта и успешно се адаптират към тях. И ние като Асоциация на европейския бизнес ги подкрепихме в този процес и ще продължим да ги подкрепяме по всякакъв начин. Защото рано или късно днешната криза ще приключи и сме сигурни, че ще бъде по-добре, ако не трябва да започваме от нулата“, обясни той.

Главният изпълнителен директор на AEB припомни, че в момента има области, в които все още няма ограничения от двете страни и където европейските компании могат да работят. Например, фармацевтичните компании са привързани към руските пациенти и партньори и не искат да загубят тези връзки, които са били развивани в продължение на много години. Според него чуждестранните компании също няма как да не забележат икономическо развитие, което за втора поредна година значително надхвърля прогнозите.

„Трето, бизнесът вижда, че от самия връх все още има отвореност към чуждестранни инвеститори. Президентът няколко пъти говори за това, че Русия остава отворена. А ръководителят на правителството Михаил Мишустин онзи ден отново напомни, че никой няма да затвори вратите за чуждестранен бизнес. Бизнесът вижда всичко това. Тези сигнали се вземат предвид и по този начин, дори на фона на трудностите, които със сигурност има, руският пазар не губи перспективите си“, добави той.

Източник: tass.ru

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Макрон: Отидете във Варна

Варна попада сред дестинациите в Европа, които френският президент Еманюел Макрон препоръчва да бъдат посетени във видеопост в „Инстаграм“, предаде БТА. Във видеото Макрон отговаря на въпрос на младежи относно това коя дестинация би препоръчал да се посети в Европа. Той започва да изброява градове и страни, като започва от […]