City Transformer променя ширината си и решава проблеми с паркирането и трафика

NetNews

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Освен всички познати производители на изложението в Мюнхен тази година има и производители, които за първи път се представят на такъв голям форум и едни от тях са създателите на City Transformer. Компанията е нова на пазара и към момента единственият модел в гамата им е малък електрически автомобил с една доста интересна функция.

За да решат проблема с наличието на твърде много автомобили в по-големите градове в целия свят, създателите на City Transformer създават електрически автомобил, който може да променя ширината си в зависимост от това в какъв режим го използвате. Така например ако сте в градски режим, колата разполага с ширина от едва 1 метър. Ако пък искате да използвате колата с пълния ѝ потенциал, то ширината нараства до 1.4 метра в Performance режим.

При градския режим на шофиране, където според проучвания, хората прекарват 85% от времето си, City Transformer комбинира функциите на мотоциклет и автомобил и може да „вдига“ до 24км/ч. При Performance режим максималната скорост е 90км/ч, а ускорението от 0 до 50км/ч отнема 5 секунди.

Създателите на интересния автомобил се хвалят още с това, че тяхното изобретение е най-безопасно в този клас, макар да не се споменава кои точно автомобили, попадат в него. Компанията вече приема предварителни поръчки с начална цена от 12 500 евро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Създават Национален кризисен щаб за спасение на туризма

Утре ще бъде създаден Национален кризисен щаб за спасение на туризма. Двете най-големи обединения в бранша – Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, се обединяват за общи действия срещу затваряне на заведенията, липсата на адекватни обезщетения при налагането на COVID мерки и неоснователното поскъпване […]