Continental ще произвежда гуми от глухарчета и пластмасови бутилки

NetNews

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. След като вчера ви разказахме за новия концепт на BMW, който е направен от 100% рециклируеми материали, то днес от Continental показаха подобна иновация, но в света на гумите. Над 50% от материалите за новия вид гуми ще бъдат от рециклирани материали или възобновяеми такива.

Така например може да се окаже, че гумите ще бъдат направени от рециклирани бутилки от различни напитки. От Continetal споделят, че над 60 бутилки могат да послужат за направата на един комплект от четири гуми.

По-голямата част от био материалите за производството на гумите ще идват от различни сурови възобновяеми материали, като например глухарчета от които може да бъде извличана гума или пък различни смоли и масла.

Освен това, че гумите са екологични, те също така и са и доста леки. Средното тегло от 7.5 килограма е около 40% по-малко от това на традиционните гуми, които се използват в момента при автомобилите. Това е постигнато чрез оптимизиране на грайфера , стените на гумата и цялостния дизайн.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радостин Василев: Никой не ми е предлагал подкуп, за мен казусът е морален

"Чакам да бъда потърсен, няма от какво да се притеснявам", заяви депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев относно стартиралата от Спецпрокуратурата проверка по казуса „Татяна Дончева“, съобщава БГНЕС. Държавното обвинение се самосезира след телевизионно интервю на Василев по „7/8 ТВ“, водено от председателя на парламентарната група на партията Тошко […]