Corvette става електрическо SUV като Mustang?

NetNews

General Motors избра изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, за да покаже за пръв път на бъдещата си гама от електромобили, макар и само като силуети на виртуалната сцена. Особен интерес сред тях будят четири неизвестни до момента модела.

Зад гърба на водещия на презентацията вицепрезидент на GM по дизайна Майкъл Симко бяха подредени общо седем електромобила, сред които очакваните през 2022-ра Chevrolet Bolt EUV и GMC Hummer EV Pickup, както и планирания за 2023 г. Cadillac Lyriq.

По думите на Симко всички те ще бъдат построени на платформата Ultium. Специализираните американски медии идентифицират сред тях Cadillac Celestiq и три нови електромобила на Buick.

Основните спекулации обаче са свързани с автомобила вляво на заден план, чиито фарове подозрително напомнят по форма на предните светлини на Chevrolet Corvette. Това дава достатъчно основания да се смята, че GM планира да използва формулата на Ford и да пусне в продажба електрическо SUV или пикап с името на легендарния спортист.

Новата модулна архитектура Ultium позволява създаването на електромобили с различен тип каросерии и мощност от 235 до 1 000 к.с. Дали платформата ще послужи и за основа на електрически Corvette ще стане ясно съвсем скоро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата погна щурма в Мездра

Петима от извършителите на циганския погром в Мездра са арестувани. Това съобщи Блиц. "Всички извършители на погрома са установени и се издирват, за да бъдат задържани", съобщи по-рано днес на извънредна пресконференция окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков. На нея присъстваше и шефът на областната дирекция на МВР във Враца […]