COVID отделенията във Варна са на ръба

NetNews

COVID отделенията във Варна за тежко болни пациенти работят на ръба на капацитета си. Към момента има само едно свободно легло за интензивно лечение. Това заяви областният управител на Варна Стоян Пасев, цитиран от БНТ. В същото време все повече са пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи заради усложнения от инфекцията.

Усложнена е към момента ситуацията във варненските COVID отделения. Заети са всички легла за интензивно лечение в Многопрофилната болница "Света Анна" и Военноморската болница. Само едно интензивно легло има във варненската университетска болница" Св. Марина".

Към днешна дата общият брой на свободните легла в COVID отделенията във Варна е 76.

За последната седмица 54 лекари и други здравни специалисти са дали положителна проба за COVID-19. На територията на Варна и областта няма огнища на заразата, което означава че разпространението е само дифузно, в рамките на семействата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето как ще изглежда стадиона бижу в Пловдив (ВИДЕО)

Ръководството на Спартак направи поредната крачка за реконструкцията на стадион „Тодор Диев“. В началото на седмицата в Община Пловдив бе внесен окончателният технически проект за стадиона. Точно преди 1 година бе подписан договорът за концесия на съоръжението, а на 6 февруари стадионът бе предоставен с протокол от Общината. В тези […]